© Alle illustraties, teksten en andere inhoud teken en schrijf ik zelf: alles is auteursrechtelijk beschermd.

Bloemen & planten 🌷

Aaah, bloemen en planten! Ik houd ervan. De vormen en kleuren, de geuren! Zo prachtig. Maar. Ik ben geen goede tuinier. Ik moet er echt tijd voor maken, ik denk dat ik het zou kunnen maar dan vergeet ik weer te gieteren, of ik geef te veel water, of een plant staat in de zon te blakeren zonder dat ik dat doorheb. Toch he, sommige planten hebben me veel plezier gegeven en verrast met onverwachte vruchten, met prachtige kleuren, met bloesem diep in de winter.

Begonia Maculata

De cyclaam, hoe nepper en feller de kleur hoe beter.

Begonia Maculata, oooh...

Zo schattig met die stippen. 'Maculata' betekend eigenlijk gevlekt, maar het zijn net stippen, zo leuk. Heel decoratief, misschien toch maar weer eens eentje nemen, maar ja, zo gevoelig voor luizen...

Begonia Escargot

Begonia escargo, zo prachtig

Hiernaast staat de begonia met rechts onderin de variant 'Begonia Escargot'. Slak dus he. Hier is hij nog wat groter, dan zijn de details beter te zien.

Nephentes thorelli

nephentes thorellii

De 'nephentes thorelli', een vleesetende plant die er in prachtige kleuren is. Zoek de 'jacqueline' versie maar eens op, prachtig. Het was een klusje om deze te tekenen, maar dan heb je ook wat.
En! Ik heb er inmiddels een, hij bewaakt in de keuken de groenten en vruchten waar ik zo gek op ben.

Potten en planten

Illustratie met potten en planten

Deze maakte ik omdat ik tijdens een les had uitgelegd hoe je met een enkele cirkel en een gradiënt invulling al een bord kon maken. Dat mondde uit in deze tekening, ik kon eenmaal weer thuis niet meer stoppen met tekenen. En dan komt er al snel van alles weer bij.

Alles in deze tekening kunnen mensen eigenlijk al maken na drie lessen van Adobe Illustrator, dus dat is vreselijk leuk om uit te leggen: ze kunnen dan al zoveel! Het komt dan nog op oefenen aan natuurlijk, maar dat gaat heel snel met het vele huiswerk dat ze krijgen.

Cyclaam

De cyclaam, hoe nepper en feller de kleur hoe beter.

Cyclaam! Hoe feller hoe beter, ik ben gek op kleur in de tuin. Hoewel mijn huis dan weer neutraler is. Hoewel mijn vorige huis dan weer eh...

Kersenbloesem

Kersenbloesem, zo prachtig

Kersenbloesem, altijd zo mooi om te zien. Een cursiste zei dat ze kersenbloesem mooi vond en sja, ik was net met bloemen en planten bezig. Dus.

Roos

Roos, rosa.

De roos. Ik heb er een paar in de tuin, ze zijn nog jong, ik hoop dat ze heel lang zullen leven en volop zullen bloeien. Maar... 2019 was een dramatisch jaar moet ik zeggen, bijna niks bloeide.

De dahlia

Illustratie met dahlia's

Ah, de dahlia. En oh, zo lastig te tekenen met al die blaadjes, maar dan heb je ook wat.

Deze heeft blaadjes die in het hart op zijn rozest tonen, de onderste blaadjes steken dan weer wat lichter uit, heel mooi.

Mijn eigen dahlia heeft het helaas begeven, ik had een prachtige staan maar door het onverwacht koude weer bevroren de knollen in de pot. Kijk, dat gebeurde al eerder (ja, hij overleefde meerdere winters) maar door de combinatie enorme regenval en vorst is hij definitief verdwenen. Hetzelfde geldt voor een prachtige Gazania met oranje bloemen die vlak voor de hevige sneeuwval begin februari 2021 een bloem opende (?!). Heel bijzonder. Vooral omdat mijn lieve Siep, die ik in de sneeuw ontmoette in 2012, op 8 februari 2021 overleed. Hij heeft die sneeuw van 2021 nog kunnen zien.

Hawaii palm

Hawaii palm

De Hawaii palm. Dit is een bijna uitgestorven soort die geholpen wordt door gecultiveerde exemplaren in tuincentra te verkopen. Een deel van de opbrengst gaat naar hulp voor deze palmsoort.

Kalo

Kalo

De kalo, een plant die fijn binnen kan staan en van warmte houdt.

Lotus

Lotus

En dit is natuurlijk de lotus. Er is ooit coating uitgevonden die je op gebouwen kunt spuiten, en op andere oppervlakken, zodat ze makkelijk schoon kunnen worden gemaakt, en schoon blijven! De wetenschapper Barthlott heeft daar onderzoek naar gedaan.

Klaproos

klaproos

Een van mijn favoriete bloemen: de klaproos. Als we op vakantie gingen en ik zag deze in de berm was dat voor mij het teken dat we Frankrijk naderden. Ik werd er zo blij van. Mijn moeder zei altijd dat we NOOIT naast klaprozen in slaap moesten vallen omdat we dan nooit meer wakker zouden worden.

Laurierkrans

Laurierkrans

Gewoon een leuke laurierkrans, ik had zin om hem te tekenen en had hem trouwens ook nodig voor iets.

Monstera deliciosa

Monstera deliciosa, een van mijn lievelingsplanten.

Monstera Deliciosa, een van mijn lievelingsplanten. De naam is ook leuk, 'Heerlijk monster'. Hoeveel gaten ze maken hangt af van de plek waar ze staan. Hoe lichter hoe meer gaten.
Bovendien maken ze in het wild ook vruchten! De hele plant is giftig maar de vruchten kun je eten: vandaar dat 'deliciosa', ze schijnen erg lekker te zijn.