© Alle illustraties, teksten en andere inhoud teken en schrijf ik zelf: alles is auteursrechtelijk beschermd.

Handen

Ik vind het leuk om handen te tekenen en baseer de illustraties met handen meestal op een foto van mijn eigen handen. Op de middelbare school kroop de tijd vaak voorbij, ik verveelde me meestal op school, alles wat werd uitgelegd vond ik saai en had ik meestal al in de boeken gelezen, ik bedacht op een gegeven moment de uitweg uit de saaiheid: ik tekende dan of een klok of een vinger, compleet met nagel en alles erop en eraan. Die was dan meestal wel af als de les om was en ik weer naar buiten kon. Op naar de volgende saaie les, behalve biologie! Biologie, daar was ik gek op, net als scheikunde en Engels.
Later in mijn leven merkte ik dat ik me veel beter kon concentreren als ik tijdens een meeting en dergelijke zat te tekenen. Ik onthield meer en dit was echt opvallend. Meestal werd er wel kritisch naar gekeken, zo van 'zit die niet op te letten...' maar integendeel: als ik wil opletten helpt tekenen echt goed. Misschien is het de ontspanning?

Fingers crossed!

Fingers Crossed!

Fingers crossed!

Hoop voor natuur, milieu.

Ik wilde een illustratie maken die dat uitstraalde. Plus ik ben gek op wortels, dan krijg je dit, he.

Make it so!

Make it so!

Make it so!

Dit zei Captain Jean-Luc Picard in Star Trek, Next Generation. Leuk om hier ook eens iets mee te doen. Star Trek vind ik echt 'feel good', heerlijk op de sofa zittend met een cacaoccino, is tenminste hoe ik het noem, dekentje, katten... Mmm...

Toch maar een wens...

Een hand met bloemen

Deze maakte ik ook met veel plezier, en ik vond het mooi om de rand decoratiever te maken zodat het niet alleen maar recht was. Daarom dus dat wit in een grillige vorm er omheen.

Zonnewortel

zonnewortel

Een van mijn cursisten schreef, toen ik deze op social media plaatste 'Krak!'

En ja, precies!

Zo'n knappende wortel, lekker zonnig oranje, en dan een plakje wortel voor de zon. Heerlijk.

Dit is mijn interpretatie van de zonnewortel!

Slak op de vinger

Een slak op mijn vinger

Slakken vind ik geweldig. Niet veel mensen weten dat ze best ook slim zijn: als je ze in een andere tuin gooit vinden ze hun weg terug. En ze kunnen ook goed ruiken, jawel. Je hebt tuinslakken, die met streepjes of de gelige en oranjige, die fijne tuinhulpjes zijn en de boel opruimen, maar ook desperado's als de segrijnslakken, die ik ook wel sjagrijnslakken noem. Die eten de planten op, net als de naaktslakken. Maar in deze illustratie gebruik ik een beetje fantasieslakken. En hoezo is het vies op je vinger? Slakkenslijm is heel goed voor je huid!

Glanzende steen

Een glanzende steen

Ik wilde een hand tekenen die een rode steen vasthoudt. Maar ja, al doende, he... Dit is het dus geworden: een glanzende droomsteen.

Zo'n mooie glanzende steen, die wil ik wel. Ik heb er alleen geen, maar dan kan ik er altijd nog wel een tekenen.

Asperge vingers

asperge vingers

Vingers met asperge. Ik weet niet wat ik ervan moet zeggen, ik vond het gewoon leuk om te tekenen. Ik wil een soort bescheiden serie gaan tekenen met lichamen en daar dan groente, of misschien vruchten, in verwerken.

Lucifer

Lucifer

Een hand die een lucifer vasthoudt. Die wilde ik tekenen, met extra rood erin. Dus dit..

Veggie peace!

veggie peace, vegan

Vegans... Ik ben geen vegan, maar de beweging heeft wel mijn sympathie. Ik vind zelf groenten erg lekker, en ik eet geen vlees. Maar wel vis (met mate) en schelpdieren, ook met mate. En weinig zuivel. Maar daar houdt het wel zo'n beetje op. Hart voor de natuur, en met een zwak voor groente en vruchten, al eet ik die wel op... Maar ik kan me echt rot voelen als ik een kiwi snijd, of als ik een tomaatje kook. En sommigen zien er schattig uit, dan kan ik het soms ook al niet over mijn hart verkrijgen om die op te eten, zucht.

Prei Vrede

prei vrede vingers

Vingers voor vrede, met prei. Ik ben momenteel helemaal in the mood om groente te tekenen, even afwachten wat de combinatie met lichaam doet. Voorlopig even de handen blijven tekenen.

reminder

duim-gesneden

Kijk, een snee is zo gesneden, helaas. Ik was met aubergine bezit maar ja, soms let ik heel even niet op. Vooral met de scherpe mandoline...

Komt!