© Alle illustraties, teksten en andere inhoud teken en schrijf ik zelf: alles is auteursrechtelijk beschermd.

Objecten

Ik vind het heel leuk om objecten te tekenen. Dit kunnen eenvoudige stiften zijn, puur om hun kleur en vorm, maar ook waterkokers of vuilnisbakken, mooie speakers of kommen. Als een vorm me treft, of zijn kleur, dan teken ik hem graag. Hieronder dus een stel voorbeelden die ik vaak ook in een tutorial uitleg aan de cursisten zodat ze hem zelf ook kunnen tekenen, stap voor stap.

Stiften

Een stelletje markers, stiften

Gekleurde stiften. Ik heb hier ook een tutorial voor geschreven, dat doe ik heel vaak. Dan kunnen de cursisten ze zelf ook tekenen.

Deze stiften zijn overigens makkelijker te maken dan je denkt: als je goed kijkt herken je al snel bepaalde basisvormen.

Speakers

Mooie speakers

Mooie speakers. Ik heb ze zelf niet, maar ze zijn wel erg mooi. Ik kende ooit iemand die ze bouwde, hele installaties maakte hij, zo interessant.

Waterkoker

Water koker in fuchsia

En een geweldige waterkoker, gelukkig hadden ze deze wel in fuchsia. Want dat past bij mijn keuken, ik moet wel consistent blijven, of dat in ieder geval proberen.

Nagellak

Nagellak van de Hema.

Nagellak met veel kleurtjes voor de variatie. Deze flesjes zijn van de HEMA en zij hebben vaak leuke designs die aansluiten bij mijn stijl.

Matte oogschaduw

Oogschaduw van de Hema.

Allerlei kleuren matte oogschaduw. En ook deze leren de cursisten tekenen, want dat helpt ze om goed naar objecten te kijken en oog voor detail te krijgen.

Glanzende lippenstift

Lippenstift in verschillende kleuren

Na de matte oogschaduw dan weer wel glanzende lipsticks. Het verschil zit hem vaak in de invulling: in de lipsticks zijn gradiënten gebruikt. Dat geeft een glanzend effect.

Fototoestel

Een fototoestel, camera

En een fototoestel. Ik kreeg toen ik een jaar of weet ik niet meer was van mijn peetouders een Agfa fototoestel in een jeans tas. Ach ik was gek op dat ding. Maar het ging mee naar het strand en sja... De knop werd erg roestig en viel niet meer goed in te drukken, zo jammer. De tas heb ik heel lang gehouden, tot hij werd gestolen, net als veel andere dierbare spullen.

Hue lamp

Philips Hue light

Een Hue lamp van Philips, die zijn zo leuk omdat je ze in allerlei kleuren kunt laten branden maar ze zijn ook handig omdat ze programmeerbaar zijn. Je kunt dan instellen dat je om 17:30 in de winter een lamp aan wilt laten springen, of dat een sfeerlamp op een bepaalde tijd niet meer wit brandt, maar in een warme kleur.

Keuken mixer

Een keukenmachine van Kitchenaid

En een mixer. Had ik gewoon zin in, ik weet niet, soms gebeurt dat. Ik heb deze trouwens in rood. Ik wilde fuchsia of anders amandelwit maar ja, dat hadden ze toen niet.

Laarzen

Boots, from outer space.

Laarzen From Outer Space. Het zijn volgens mij sixties laarzen, heel geinig.

Diamant

En een fonkelende diamant.

En een diamant. Want als ik er geen kan krijgen kan ik hem altijd nog tekenen.

Blauwe oogschaduw

En nog meer oogschaduw, het is gewoon leuk om dingen te tekenen.

En nog meer oogschaduw, het is gewoon leuk om dingen te tekenen.

Injectienaald

A syringe, injectienaald

Een injectienaald. Deze tekende ik toen ik een opdracht kreeg en daarin wilde ik een injectienaald verwerken.

Theepot

Een theEen theepotA teapot. Because I needed one.

Een theepot. Want die had ik nodig voor een andere illustratie. En die staat op een van de andere pagina's. Welke? Deze! Zoek maar.

Mop, lekker schoon

Grote schoonmaak!

Tijd voor opruimen, schoonmaken en opnieuw beginnen.

Capsule

Capsules, kleurig artwork

Capsules, ik had zin om kleurige dingen te tekenen en dit zijn ze geworden.

Portefeuille

Een leren portefeuille

Deze tekende ik om penseelstijlen uit te leggen, zo kunnen de cursisten daar lekker mee oefenen en maken ze ook nog eens een portefeuille tijdens deze tekenles.

Gitaar

Een spaanse gitaar

Een Spaanse gitaar, ik had die nodig omdat ik hem in een andere illustratie wilde gebruiken. Dus aan de slag en een gitaar tekenen. Hij werd wel leuk. Ik heb hem gebruikt in een illustratie over de zonnewortel.

Verfpotten

Verfpotten met kleurige verf

Verfpotten met kleurige verf erin, gewoon leuk om te tekenen en om uit te leggen hoe je nou van die sliertige dingen erin maakt. Deze potten kunnen ze dan na zes lessen al maken, als het zonder die slierten moet al na drie lessen.

Verfpotten

Verfpotten met felgekleurde verf

Deze verfpotten kunnen dus al na drie lessen worden getekend. Lekker fel.

potjes

potjes

Gezellige potjes. Ik maakte ooit vanilleparfum in een roestvrijstalen met glazen deksel. Had ik een keer een 'Neus' op bezoek die zei dat dat niet kon. Ik trickte hem door hem drie verschillende vanilleparfums te laten ruiken (twee commerciële). Een mocht hij als beste aanwijzen. Was de mijne wahahahahahahahaha 🤣

Houten schaaltje

Een houten schaaltje, kommetje

Een simpel houten schaaltje. En natuurlijk is ook dit weer makkelijk te maken als je eenmaal weet welke gereedschappen je in moet zetten. Ik vind het altijd leuk om alles zo simpel mogelijk te houden voor dit soort opdrachten.

Komt

 

komt