© Alle illustraties, teksten en andere inhoud teken en schrijf ik zelf: alles is auteursrechtelijk beschermd.

Over mij

Een korte intro over wie ik ben en wat ik doe is nooit weg, hieronder meer details. Contacteer me vooral als je iets wilt vragen of weten, dat vind ik leuk. Misschien kan ik ergens mee helpen in het kader van 'een goed doel per jaar' hoewel de pandemie ook mij getroffen heeft, maar een beetje hulp kan iedereen gebruiken en maakt de wereld een stuk leuker, toch?

peinzen over wat ik zal tekenen

Over mij

Persoonlijke site
Docent, grafisch vormgever, web designer, Overpeinzende Overpeinzer, gevoelige, creatieve, dierenliefhebbende nerd.
Geïnteresseerd in wetenschap, vooral als het over de ruimte gaat en over de natuur.
Ik ben een beetje koppig (jawel ben ik wel) en denk 'soms' dat ik het beter weet (welles en jij kunt nu niet bewijzen dat ik dat mis heb).
Er is me verteld dat ik perfectionistisch ben. Maar daar word ik steeds beter in.

Wat ik doe
Als grafisch vormgever en web designer en geef ik hierin ook met veel plezier les bij een school. Dit betekent dat ik les geef in Adobe software, ik ontwikkel hiervoor bovendien cursussen en lesmateriaal waarvoor ik layout ontwerp en dit drukklaar maak. Jaren in de drukwereld werken werpt zo zijn vruchten af, om maar even in stijl te blijven.

Mijn lievelingsprogramma is Illustrator: ik tekende alle illustraties op deze website met Adobe Illustrator, waar ik ook les in geef en waarvoor ik cursussen heb ontwikkeld, met alle nodige boeken erbij. Maar ook Photoshop (fotobewerking), InDesign (grafisch vormgeven), Dreamweaver (web design) en natuurlijk Acrobat en code (HTML, CSS, PHP) behoren tot mijn takenpakket. Daarnaast ben ik ook in te schakelen voor digitale tekeningen van producten et cetera. En hoewel web design in mijn bloed zit houd ik deze website liever super eenvoudig zodat hij makkelijker is bij te houden.

Ah, lesgeven!
Sinds ik kind ben geef ik les: toen ik zelf nog klein was aan de kleuters in de buurt. Lekker plakken en met kleuterschaartjes knippen, en fijn kliederen tijdens papier maché maken: de boel heel vies met Slijkhanden Aanraken, en daar dan iets moois mee maken. Later leerde ik op de middelbare school Engels en ik was om! Dit wilde ik mijn broertjes en zusjes ook leren. Omdat ze nog klein waren was het moeilijk om hun aandacht erbij te houden, maar ja, ik was toen, zo besefte ik veel later (een paar jaar geleden), al een juf. Ik heb mijn broertjes ook leren zwemmen bijvoorbeeld, dat soort dingen deed ik graag. Eerst leerde ik het de oudste broer. De jongste deed de trotse eerste onafhankelijke 'losse' slagen in het De Mirandabad, in de regen, ik weet het nog zo goed. Het water leek wel warm, de regen was irrelevant.
Het idiote (of misschien ook niet) is dat ik ook graag dingen leer, soms zelfs om ze dan later weer lekker te kunnen gaan uitleggen.

Wat ik helemaal geweldig vind is om de studenten voor de tek te houden en ze te leren dat iets soms onmogelijk is gheheheh... Ik probeer dan cool te blijven terwijl ze ploeteren op een Onmogelijke Opdracht maar ik houd hun geploeter ook kort genoeg hoor; ze hoeven niet langer dan, zeg, een paar minuten te ploeteren. Hee; zo kunnen ze die handige shortcuts oefenen en proberen of al die coole trucs die ze net geleerd hebben helpen! Helaas val ik vaak wel al binnen een paar lessen door de mand omdat ik mijn gezicht niet in de plooi kan houden. Ik hoor nog een cursist fluisteren "Nee... niet intrappen... kijk naar haar ogen, kijk naar haar ogen..." Ik had net net kunnen horen en zei "Wat?" waarna iedereen in lachen uitbarstte. Geen Voordegekhouderij meer voor mij, hoewel... Het zorgde ervoor dat ik mijn Voordegekhouderij tot een nieuw niveau moest verheffen. ☺ Ach, lesgeven is zo geweldig.

Portretten
Sinds een poos teken ik ook portretten: weliswaar digitaal, maar het is wel degelijk handwerk omdat ik niks automatisch overtrek: van die snelle 'kunstwerken' met automatische flutfilters zijn er al veel te veel en ik wil er niks mee te maken hebben. Mijn trots en glorie, en natuurlijk plezier, is om unieke portretten te tekenen, vanaf nul. Ik zet er vaak ook verhaaltjes bij of dingen', want sja, ik houd van verhalen vertellen. Ik heb een oog voor detail, waardoor ik soms de grote lijnen eh... Waar was ik eh... Even denken.

Aan mijn hart
Ik zet me in voor de natuur en tegen pesten en discriminatie op elk gebied.
En ik vind het fijn om de creativiteit bij anderen te stimuleren. Dat kan tijdens tekenlessen, maar ook door tijdens gesprekken op mooie ideeën te komen. Dat praten kan lekker in Nederlands, Engels en Frans, daar heb ik dus tijdens het lesgeven ook profijt van.

Enneh... waarom 'Soulful Ash'
Kijk, ik had niet een doorsnee makkelijk leven. Na bijna opgebrand te zijn had ik op een gegeven moment het gevoel dat ik een hoopje as was. Maar er smeulde nog iets in: mijn ziel. Dus dat.

 

Contact

Leuk? Nieuwsgierig? Wilt u misschien een ontwerp of illustratie laten maken? Neem contact met me op: stuur een .