© Alle illustraties, teksten en andere inhoud teken en schrijf ik zelf: alles is auteursrechtelijk beschermd.

Photoshop 🐱

Omdat ik ook Photoshop les geef plaats ik een paar leuke voorbeelden hier. Ik merkte pas hoe 'eigen' de ontwerpen waren aan de hand van de opmerkingen van cursisten. Het is gewoon zo fijn om te experimenteren met beelden en met gevoel voor humor te schrijven over hoe je de dingen nu voor elkaar krijgt. Of helemaal verkloot natuurlijk.

chile party

Chile party
Gewoon een leuk ontwerp om wat dingen over typografie, kleur, design, en heel wat meer uit te kunnen leggen. Het gebruikte beeld was al zo fabuleus van zichzelf (bedankt JJJordan, fun to be in touch) dus het maakt het extra fijn om ze te gebruiken.

koffie

Coffee design

Een simpel ontwerp voor alle cursisten van niveau twee hoewel ik moet zeggen dat je dit met niveau een ook al voor elkaar kunt krijgen. Leuk om alles uit te leggen en het is zo fijn om te merken dat iedereen het ook echt begrijpt en kan gebruiken.

city at night

Eentjes

Deze maakte ik om uit te leggen hoe blending in zijn werk gaat en hoe je de lagen en meer kunt manipuleren om het meest uit een ontwerp te krijgen. Er zitten natuurlijk wat akelige valkuilen in, veel te leuk om niet te doen.

Leuk toch

Lekker in je vel met Annebel

Ik ben niet van de perfect gestyleerde lichamen en vind het leuk om van alles te laten zien dus deze is er ook weer een. Niet helemaal perfect slank et cetera maar persoonlijk vind ik haar er geweldig uitzien. You go!

space design

A space design

Het was heel leuk om deze te maken om het nut van diverse soorten maskers uit te kunnen leggen. Wat ik alleen nooit door had was dat de mannequin in dit ontwerp zelf ook een masker op heeft.

neo space

NEO space design

En nog een ontwerp. De nadruk lag deze keer niet alleen op de blend modi maar ook op hoe je lagen, stijlen, en tekst sluw met elkaar kunt combineren voor verrassende effecten.

Paprika crisps party

Paprika Chips Party

Ik vind deze zelf zo leuk geworden en gebruik hem om van alles uit te leggen over hoe je lagen gebruikt, stijlen, modi et cetera et cetera et cetera zoals Yul Brynner zei.

space bergen

Mountains in space

Ah, ruimte en science fiction, ik houd er zo van. Ik denk dat ze mijn veilige haven waren in tijden van hevig gepest worden als kind; ik kon me verbeelden om naar een wereld te vluchten als de dingen echt heel erg waren, naar een fantastische wereld waarin van alles mogelijk was.

Nog een space ontwerp

Yet another space design

Ik had deze af toen ik bedacht 'zou ik hem gaan tutorializeren?' en dat heb ik dan ook maar gedaan. Hij is groot geworden en erg uitgebreid en veel kennis wordt wel van de cursisten verwacht. Maar dan heb je ook wat!

The wanderer

The wanderer
Leuk ontwerp met donkere kleuren en licht waarin de nadruk ligt op lekker foute bewerkingen zoals gekke curves die eigenlijk niet zouden moeten kunnen. Maar niet alles hoeft altijd technisch correct te zijn natuurlijk.

colourful

A colourful design with bright colours

Het is heel leuk om van alles uit de kast te trekken om ontwerpen te maken waarin kleur tot zijn recht komt. Drukbaar houden bijvoorbeeld maar er zoveel mogelijk uithalen met allemaal tips en trucs, vreselijk leuk.

fun with blends

Woman standing, fun with blends in Photoshop

Photoshop gebruiken is echt vreselijk leuk en het is ook prachtig om het allemaal uit te leggen. Dit voorbeeld gebruik ik voor uitsnedes en bijzondere overvloeiingen zodat alle kwartjes mooi vallen. Les geven is echt zo leuk!