© Alle illustraties, teksten en andere inhoud teken en schrijf ik zelf: alles is auteursrechtelijk beschermd.

Vruchten 🍐

Ik ben zo gek op groente, maar ook vruchten vind ik fantastisch. Ik zou alle vruchten van de hele wereld wel eens willen proeven en dus een soort reis willen maken naar plekken waar die groeien. Maar ja, ik wil niet in mijn eentje reizen dus ik denk dat dit er niet van zal komen. Een leuke partner vinden en dan lekker reizen en ontdekken lijkt me wel fijn, maar goed, wat nog niet is kan komen?

Den Banaan

Banana

Bananen. Wie kon het bedenken maar ze groeien van nature dus ook wel recht!

In Den Aha zei een man ooit tegen mij (toen ik terugkwam van het op een holletje terugdraven omdat ik vergeten was ze in mijn mandje te stoppen) dat hij ooit 'in de bananen werkte' en dat hij hele culturen verloren zag gaan. En! Dat ze vroeger anders smaakten.

"Hoe dan?" vroeg ik geïntrigeerd.
"Naar bananensnoepjes." zei hij, stralend van de pret.

De papaya

Papaya! I always buy them soft if at least these are available. I love them but they can be difficult to find.

Papaya! Ik koop ze altijd vrij zacht en indeukbaar maar ja, die zijn wat lastiger te vinden. En eh... sommigen zijn niet eens meer alleen indeukbaar maar gewoon ingedeukt omdat mensen proberen of ze al indeukbaar zijn.

"Met een iets gekromde vlakke hand proberen, dat is het beste, en niet drukken maar sja, aanvoelen", legde ik een man in Den Aha ooit uit terwijl ik het voordeed. Hij had de strikte opdracht om met perziken thuis te komen maar zijn vrouw vond dat hij zo slecht in perziken uitkiezen was.

De cherimoya

Cherimoya fruit

Cherimoya, mijn allerlievelingste lievelingsvrucht. Ik kan ze trouwens maar moeilijk vinden!

Ik koop ze lekker rijp en al uitschepbaar. Ik geef toe: die toestand zal er dan voor de niet-ingewijden een beetje eng overrijp uitzien. Maar dat is goed: dan blijft er meer voor mij over.

Ze smaken vind ik naar banaan, peer, ietsje ananas en ietsje naar eh, naar cherimoya.

De Pitaya

Pitaya, een soort lekkere limonadevrucht

Drakenvrucht, de pitaya, is prachtig om te zien. De smaak is subtiel maar als hij rijp is krijgt hij een beetje een soort limonadesmaakje. Niet heel uitgesproken maar wel een mooi dessert.

Mijn ene kat vindt ze trouwens ook lekker, hij likt de schil helemaal uit. Misschien moet ik daar maar een videootje van posten. Deze tekening is nog niet af, maar dat komt wel.

Peertjes

De peer

Peren zijn heerlijk, punt. Maar ik heb zo mijn voorkeuren. De 'Conference' vind ik lekker, sappig en ietsje zurig, fris. Ik heb er zelfs een klein boompje van. jammer genoeg houden vogels ook van peren...

En dan nog de stoofpeertjes, die zie je boven. Zo heerlijk en een beetje korrelig, precies goed 💖

Perendessin

Melon, mmm

En als ik dan toch lekker bezig ben met tekenen, dan is er van alles te combineren. Dit voorbeeld is een dessin met peren. Conférence natuurlijk, want de stoofpeertjes had ik al.

Kaki!

De kaki

De kaki koop ik het liefst als een soort zacht zakje, dan zijn ze het lekkerst. Ze zijn superzoet en al een soort toetje van nature. In de supermarkt had ik ooit een zacht zakje gescoord, de kassadame keek me aan en zei zachtjes dat zij ook altijd die zachte nam, maar dat ze deze niet had gezien. Ze zette hem heel lief apart zodat hij niet zou kneuzen.

De meloen

Melon, mmm

Meloen, oh wat vind ik die toch lekker. Maar ja, dat vindt mijn kat ook. Zodra ik het mes in een meloen zet komt Konijn aandraven en begint te klagen als hij geen stuk krijgt. Hij herinnert me daar graag aan en heeft geduld... Zijn miauwserenades kennen 's dus bijna geen eind. Puur om me te helpen natuurlijk, stel dat ik het vergeet...

Komt!